Country Cooking

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Pasta frolla ricetta base - Shortcake

  • Author: Elena Zoppi
  • Publish Up Date: 17 Marzo 2013
  • Hits: 1161

Ingredienti – Ingredients:

330g farina – Flour
200g burro – Butter
2 rossi d’uovo - egg yolks
120 g zucchero a velo - icing sugar

Metodo – Method:

Disporre sul tavolo la farina a fontana, mettendo al centro lo zucchero a velo, i tuorli e il burro a pezzetti con la vaniglia. Lavorare gli ingredienti con le mani partendo dal centro, cercando di amalgamare bene il burro con il resto degli ingredienti. Formare un impasto compatto senza lasciare sul tavolo resti di farina. Cottura: 160° per 30 minuti.


Put the flour on the table and form a “fountain” with icing sugar, egg yolks, butter and vanilla in the center of it. Mix all the ingredients with your hands starting from the center, especially trying to mix the butter with all the other ingredients. For a compact dough without leaving on the table flour remains. Bake at 160° for 30 minutes.

Location

  • Torrazza - Sant'Olcese
    Genova, Italy

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